Som observadors?

Som observadors?:

Partint d’un tros de fotografia i un petit text, hem de descobrir el lloc de Taradell on esta ubicada, quin significat o utilitat té o podria tenir. Es poden demanar pistes, quan s’hagin respost tres pistes es descobrirà un altra tros de foto. Si no s’endevina, una altra volta tres preguntes i així successivament fins que quedi descobert.

Procurarem que la foto estigui relacionada amb la literatura o les arts en general.

diumenge, 17 d’agost del 2014

Què serà aquest galimaties?


9 comentaris:

  1. Pertany a una casa modernista de la Plaça de les Eres?

    ResponElimina
  2. Només passejant per internet es troben coses, ho afirmo és al la plaça de les Eres a la Villa Maria.

    Edificada a principis del segle XX (sembla ser que el 1911), l’habitatge consta de planta baixa i dos pisos. A planta baixa s’alça un gran portal i una finestra amb columnetes al mig. Al primer pis destaquen dues balconades amb baranes de ferro forjat, separades per unes columnes salomòniques adossades.
    És a una d'aquestes baranes

    ResponElimina
  3. Jo també ho afirmo. L'arquitecte va ser Domènec i Muntaner. Particularment, jo hi tinc un vincle, encara que extern. La meva ávia paterna, treballava de serventa amb els propietaris com a "ama de llaves". La va estrenar junt amb els "amos". Ella deia : La vaig fregar tota de nou en n ou de dalt a baix.És va enamorar del que va ser el meu avi.Com es deien els"amos"?

    ResponElimina
  4. Rosa,

    La 'Villa Maria' no va ser projectada per en Domènec i Muntaner; que més voldríem !. En el programa de la Festa Major de l'any 2000 s'hi va publicar un treball de recerca de Batxillerat d'en Marc Roca i Solà sobre la 'Villa Maria' i explica que el projectista va ser el mestre d'obres de Sant Julià Joan Riera i Pallàs (en aquell temps no calia un arquitecte per fer un projecte) i el constructor en Lluís Riera i Buch (l'avi d'en Lluís Riera de Can Vilu que va morir fa poc). T'enviaré tot el treball per correu electrònic i si algú altre hi està interessat, que m'ho faci saber i també l'hi enviaré.

    ResponElimina
  5. Soc molt aplicades!!! Sí és la balconada de la Villa Maria!!
    Apa qui toca ara?

    ResponElimina
  6. Aneu tant de pressa! que no tenim de res!! Apa!! Per molts anys a la guanyadora!

    ResponElimina
  7. Xavier, totes les evidències, efectivament, diuen que no és pas obra de Domènec i Muntaner. S'hauria significat el seu nom d'una manera o altra. Els documents són la realitat. No obstant, recollit de veu popular, no voldria dir mentida,s'havia dit que Domenèc i Muntaner havia estat present si no en la construcció de l'obra, com amic dels propietaris. Parlem del 1911 (?) Guardo totes les revistes de la Festa Major, però sí que m'agradaria tenir aquest treball guardat a l'ordinador.Gràcies per la teva cordialitat.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.